Ženski košarkaški klub "Vindi"

Ženski košarkaški klub Vindi iz Varaždina domaćin je prvog međunarodnog Turnira sv. Nikola koji je u maloj dvorani Arene uz Dravu okupio stotinjak košarkašica iz osam ekipa djevojčica do 15 godina. Natjecale su se ekipe iz Slovenije i Hrvatske: Felix i Ledita iz Slovenije, te Hrvatske ekipe: Folka Borovje, Podravac-Gigant, Vodice, Bistra, Zagreb i kao domaćin Vindi iz Varaždina.

Turnirsko jutro proteklo je u igranju 8 utakmica po skupinama, iz koji su Bistra i Felix izašli kao pobjednici, a Zagreb i Folka kao drugo plasirane ekipe u svojim skupinama.

U pauzi turnira mlade košarkašice posjetio je i Sv. Nikola, te im podijelio darove za svih 100 -tinjak košarkašica koje su osigurali domaćin i sponzori turnira.

 

U poslijepodnevnom terminu odigrane su utakmice za 1. i 3. mjesto gdje je ekipa Felix-a iz Slovenskog Zasavja nadmoćno zauzela prvo mjesto, Bistra iz Molva drugoplasirana je ekipa, a treće mjesto osvojile su košarkašice Folke Borovja iz Zagreba.

Podjelu medalja ekipama i priznanja za prvu petorku turnira, najbolju košarkašicu te igračicu koja je postigla najviše koševa uveličali su:

                -  Ivan Čehok (Gradonačelnik Grada Varaždina ),

                - Biserka Petrović (majka Dražena Petrovića, najboljeg europskog košarkaša svih vremena),

                - Veselinka Šarić (majka Darija Šarića, bivša hrvatska košarkašica i legendarna igračica šibenskoga Elemesa.),

                - Korana Longin-Zanze ( bivša hrvatska košarkašica, članica hrvatske košarkaške reprezentacije)

                - Predrag Šarić (otac Darija Šarića, bivši hrvatski košarkaš, povremeni državni reprezentativac i najbolji strijelac Šibenke u povijest)

Posebno veselje izazvali su Draženovi dresovi i ostali pokloni koje je najuspješnijim košarkašicama podijelila gospođa Petrović.

Gosti su posebno pohvalili organizaciju turnira i uvjete koje pruža varaždinska dvorana Arena uz Dravu. Posebno nas veseli konstatacija naših dragih gostiju koji su istakli da su unatoč bogatom dugogodišnjem iskustvu i velikom broju posječenih košarkaških turnira vrlo rijetko imali priliku sudjelovati na ovako dobrom turniru i u organizacijskom i igračkom smislu.

Glavni cilj ovog turnira, promocija košarke među mlađim uzrastima i druženje košarkašica u potpunosti je ispunjen te se nadamo da smo ovime na kalendar važnijih sportskih događaja u našem gradu dodali jedan značajan event koji će postati tradicijom.

ŽKK Vindi i naše mlade košarkašice ovim putem zahvaljuju svim gostima i sudionicima turnira, upravi kluba, treneru Tiboru Vukoviću i roditeljima na trudu oko organizacije našeg turnira.

Posebno smo zahvalni Gradu Varaždinu i našim dragim sponzorima na podršci.

 

U nastavku donosimo i službene rezultate turnira:

     U finalnoj  utakmici  je  nadmoćna i  kompletnija  ekipa  Felixa  uvjerljivo  nadirala  inače odličnu, ali  premorenu  ekipu  Molvi .  rezultatom  97 :11

 

    U utakmici  za treće  mjesto  Zagrebačka ekipa  Folka  Borovje . uvjerljivo  je nadigrala  ekipu Zagreba  rezultatom  86 : 13 .

 

Konačni poredak :

 

  1.    Felix Zasavje
  2.    Bistra Molve
  3.    Folka Borovje  Zagreb
  4.    Zagreb Zagreb

 

        5.-6.   Vindi  Varaždin -  Podravac  Virje  

        7.-8.   Vodice Vodice , Ledita Domžale   

   

Najbolja  igračica turnira  prema mišljenu trenera :

Hurenkić  Semra  -  Felix Zasavje  

 

Najbolji  strijelac : 

 

Jelena  Kokša  -   Bistra  Molve

 

Najbolja petorka  turnira:

 

  1. Hurenkić  Semra   - Felix
  2. Maja Hudek – Bistra
  3. Gina Nikola Pirjak – Vodice
  4. Tara Posavec – Folka  Borovje 
  5. Petra Žanić – Vindi  Varaždin
ŽKK Vindi

Adresa

Dvorana Graberje

42000 Varaždin

Hrvatska

Kontakt

Ida Šnidarić

099/440-2829

info@kkvindi.hr

Web by eSENTIO